Emmy Eats Sweden – svenskt godis

Inget speciellt med den här videon men den har en viss charm! Har du sett Kalles kaviar reklamen så känner du nog igen en del av minerna :) Japan är nog inget bra mått på god smak, se gärna videon med japanskt godis. Bubbeldricka ur en toastol? Smakar nog bättre än det låter.

Toalettgodislänken  Emmys YouTube-kanal

Will Terell – teckna från referensbilder

Jag gillar den här snubben, hade jag haft honom som teckningslärare hade jag haft mer än en tvåa i ämnet :) Tipsen är ofta mycket bra även om du har tecknat mycket tidigare, men passar också nybörjare om du ser filmerna från början. Gå till hans YouTube-kanal för att plocka ut mer matnyttiga tips eller se hans skissböcker. Vad han har så roligt åt? Jag har ingen aning, men skrattet är kul att lyssna på.

Will Terells YouTube-kanal

Jordu Schell – monsterkreatör

Jordu är en skulptör med en lång karriär som både karaktärsskapare och monsterkreatör känd från filmer som Avatar, Men in Black 3, The Thing, 300, Cabin in the Woods mfl. Obs! Otextat!

Följ länken nedan för att hitta fler exempel på filmer från Gnomon Workshops livesändningar. T.ex. kan ni se Ian McCaig teckna av publiken och ge dem egna filmkaraktärer, precis som Jordu är även han rolig och lockar till många skratt.
Ian McCaig at Gnomon Workshop Live 2008

Susan Cain: Styrkan hos de introverta

I en kultur där sociala och utåtriktade personer värdesätts över alla andra, kan det vara svårt och till och med skamfullt att vara introvert. Men som Susan Cain passionerat argumenterar i detta föredrag, så bidrar introverta med talanger och förmågor som borde uppmuntras och hyllas. källa: TED-talks

Som extrovert snedstreck introvert är man böjd att hålla med (eller inte). Sant är i alla fall att alla egenskaper har fler än två sidor.